Pro milovníky kávy
Z pojmenování knihy je jasné, že vás čeká čtení o kávě. Je-li o ní v názvu zmínka dokonce třikrát, musí být čtení tímto magickým zrnem nabité k prasknutí. Ačkoliv je to nadsázka, rozhodně se mezi kapitolami několikrát zvednete, abyste si došli a připravili tu vaši oblíbenou.
Kávovou kulturu provází v posledních letech nejrůznější změny. Možná vás zaujaly malby kytiček v mléčné pěně, které se vám doma ne a ne podařit, nebo se pozastavujete nad důvodem servírování kávy se štamprlí vody. Objednat si dnes preso je trochu jako sázka do loterie. Někdy dostanete to, co jste si ve své hlavě představili a na co jste měli chuť, jindy vám na stole přistane šálek pro panenku s kapkou kávy na dně, jindy zase velký hrnek se světle hnědou tekutinou. Příště se můžete zapotit při otázkách obsluhy, která se v dobrém snaží pochopit vaše přání a která na vás vybafne otázku, zda tím myslíte „pikolo, espresso, preso s mlíkem, nebo preso s větším množství vody “. Zapláčou nakonec všichni – jak milovníci kávy, tak i ti, kteří se o nově používané názvosloví nikdy nestarali. Pokud si chcete jednoduchou formou udělat jasno v těchto základech i vy, neuděláte s U kávy o kávě a kávovinách chybu.
„Jen pouhý jeden doušek kávy vykoupe skleslou duši v koupeli požitků a blažených snů.“ John Milton
Pokračování recenze na blogu Neoluxoru.
Hodnocení: 95%
Zpět na seznam článků